Strengths Coaching

"Leg de focus op je sterke punten"

Strengths Coaching

Maak nog meer gebruik van je talenten dankzij Strengths Coaching

Als Gallup Certified Strengths coach breng ik samen met jou, jouw talenten / sterke punten in kaart. Dit doe ik door de CliftonStrengths methode in combinatie met wandelcoaching in te zetten. En het allerbelangrijkste bij deze sessies is dat ik je leer naar jezelf te luisteren.
We vergeten namelijk vaak te luisteren naar de dingen die we vanuit ons hart het liefste doen en waar we echt goed in zijn. In welke mate heb jij je huidige keuze laten bepalen door je passies? In hoeverre kun je jouw unieke talenten gebruiken? In welke mate heb je nu eigenlijk naar de belangrijkste persoon in jouw leven, jijzelf, geluisterd?

Gallup Certified Strengths Coach

Focus op je talenten

De StrengthsFinder test, gebaseerd op maar liefst 70 jaar onderzoek, richt zich op je sterke punten in plaats van zich te fixeren op zwakheden. Desondanks blijken maar weinig mensen zich hoofdzakelijk bezig te kunnen houden met waar ze echt goed in zijn. Zo geeft in een onderzoek van The Gallup Organization slechts een derde van de 10 miljoen respondenten aan zich dagelijks te kunnen focussen op hun talenten tijdens hun werk. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat we ons leren te richten op wat in algemene zin geaccepteerd wordt, of als belangrijk wordt gezien. We hebben vooral goed leren luisteren naar de wereld om ons heen, naar wat de maatschappij, onze ouders, leraar of baas belangrijk vindt en proberen zo goed en kwaad als het kan binnen het plaatje te passen.

Luisteren naar jezelf

We vergeten hierbij vaak te luisteren naar de dingen die we vanuit ons hart het liefste doen en waar we echt goed in zijn. In welke mate heb jij je huidige keuze laten bepalen door je passies? In hoeverre kun je jouw unieke talenten gebruiken? In welke mate heb je nu eigenlijk naar de belangrijkste persoon in jouw leven, jijzelf, geluisterd?

Coaching van een Gallup Certified Strengths Coach

Resultaten StrengthsFinder test

StrengthsFinder is ontwikkeld om een praktisch gereedschap te zijn voor individuen, echter zonder coaching-component zal het een grappige test zijn zonder enige impact. Direct nadat je de StrengthsFinder test hebt gedaan krijg je de resultaten te zien. Die zijn duidelijk ; Top 5 sterkste talenten of zoals je wilt, de volledige 34 in volgorde van belangrijkheid.

Je eigen dashboard & app

Wat doe je dan vervolgens met je resultaten? Hoe kun je jouw talenten zo door ontwikkelen dat ze echte sterke punten worden en vóór je gaan werken. Niet alleen in werk of studie, maar in je gehele leven! Maak gebruik van je de officiële StrengthsFinder app en je eigen persoonlijke dashboard. Hiermee heb je in 1 oogopslag direct duidelijk waar je sterke punten liggen en hoe je ze verder kunt verbeteren.

Dashboard Gallup Strengths
StrengthsFinder Boek

Everybody needs a coach!

Een gecertificeerde coach is in staat om middels een coaching gesprek een echte meerwaarde te geven aan jouw talenten c.q. sterke punten. Je hebt de waardevolle feedback van de coach nodig om te begrijpen hoe het voor jou als individu, maar ook in samenwerking met anderen, het beste tot zijn recht komt. Ik help je graag met het ontwikkelen van een plan om zo je talenten echt in actie te brengen, zowel voor je werkprestaties als in persoonlijke sfeer.

Heb je nog vragen? Neem gerust, vrijblijvend, contact op!

Individuele coaching

Wat zijn jouw talenten en hoe kun je deze toepassen in je dagelijks leven?

Partner spiegelen

Ken jij de talenten van je partner of collega? Leer elkaar nog beter kennen.

Groepscoaching

Wat doet het dan met jou als je in een team werkt? Wat kan ik voor het team betekenen?

Feiten Gallup en ADR

Wil je snel een antwoord op vragen die opborrelen tijdens het lezen?