Over mij, Wilko Houwers

“Betrouwbaar zijn en resultaatgericht coachen vind ik belangrijk!”

Mijn motto; Ik doe het anders. Mijn kernwaarde is “echtheid” en ik laat me graag leiden door mijn intuïtie.

Wie is Wilko - jouw wandelcoach

Jouw sterke punten ontdekken, dat is waar ik goed in ben. Op mijn eigen manier; door middel van wandelcoaching, waarbij ik technieken als strengths coaching en het kernkwadrant van Ofman inzet om al jouw talenten boven water te halen.
En ook als het jij stress ervaart of tegen een burnout aan zit, ga ik graag met jou op pad. Naar buiten, zodat je uiteindelijk weer met energie, enthousiasme en plezier kan werken en leven.

Een rasechte Achterhoeker

Ik ben geboren en getogen op een boerderij in Winterswijk. Winterswijk ligt in de Achterhoek en valt onder het Nationaal Landschap van bijna 22000 ha. coulisselandschap. Op een woonboerderij , dicht bij het ouderlijk huis woon ik samen met mijn vrouw Monique (onze twee dochters zijn inmiddels uitgevlogen, maar gelukkig vinden ze het nog steeds fijn om bij ons te zijn). Ik hou van buiten zijn en heb altijd interesse gehad in de mens achter de mens, dat is precies waarom ik besloten heb om de opleiding tot wandelcoach te volgen. Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.

Ontdek mijn sterke punten

In 2014 ben ik gestart als coach / mediator en heb ik onder de naam “Ontdek mijn sterke punten” veel interessante mensen mogen ontmoeten. De talenten waarmee ik van nature in de wieg ben gelegd, zijn uitermate geschikt om als coach in te zetten, heb ik gemerkt. Mijn top 5 talenten van CliftonStrengths; Maximalisering-Empathie-Toekomstgerichtheid-Relatievorming-Individualisering.
Stil zitten is niets voor mij! Ik blijf mij graag ontwikkelen. Ik ben inmiddels Gallup Certified Strengths CoachGecertificeerd Kernkwadrant Trainer en Associate Certified Mediator. Extra opleidingen, onder andere tot register-wandelcoach , staan al weer op de planning.

Een top 5 van waarden zijn voor mij; Vrijheid-Authenticiteit-Liefde-Respect-Vertrouwen.

Heerlijk buiten zijn

Dagelijks wandelen in de natuur was en is voor mij als een vanzelfsprekendheid. Ik weet niet anders. Als kind liep ik onbewust te struinen in de bossen. Later werd ik bewust van de kracht van deze natuur.

Ik loop graag een stukje op het levenspad van mensen mee om via goede gesprekken, resultaatgericht en coachend, mijn steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Dat ik mensen ondertussen bewust mag maken hoe mooi en belangrijk onze natuur is en dat we daar zuinig mee om moeten gaan is een mooie bijvangst.

Mijn hobby’s zijn divers. Ik hou van alles wat met paarden te maken heeft, waaronder rijden en mennen. Gitaar spelen blijft een dagelijkse behoefte en daarnaast ben ik een mooiweer- motorrijder met m’n  klassieke GoldWing. Ik  heb eigenlijk niet genoeg aan 24 uur in de dag 🙂

Mijn motto; Ik doe het anders. Mijn kernwaarde is “echtheid” en ik laat me graag leiden door mijn intuïtie.

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

Logo Wandelcoach Opleiding Vierkant WitLogo ADR MediationGallup Certified Strengths Coach

“You cannot be anything you want to be, but you can be a lot more of who you already are”