Over mij, Wilko Houwers

“Talent geeft een goed gevoel, het geeft energie en je hebt er zin in!”

Wat doet een Strengths Coach eigenlijk?

 

Coachen is iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat hij/zij zo goed mogelijk presteert. Een Strengths Coach maakt mensen bewust van hun aangeboren talenten en helpt begrijpen hoe ze deze talenten nog beter kunnen inzetten. Eigenlijk leer ik mensen door een andere bril naar zichzelf en ook naar de ander kijken. Lees meer over mij…

Het best mogelijke in jezelf naar boven halen

Het is fijn om mensen te helpen zich te ontwikkelen en bewust te laten worden van hun eigen kwaliteiten. Het is immers zonde als je unieke kwaliteiten, talenten, die ieder mens in zich heeft, niet worden gebruikt. Ik kan je helpen ontdekken wat je unieke strengths zijn en hoe je deze kan gebruiken om het maximale uit je te halen. Wat ik daarbij belangrijk vind is heel goed luisteren, de juiste vragen stellen op het juiste moment en eerlijk en oprecht met een open vizier het gesprek in gaan. Mijn motto; Ik doe het anders. Mijn kernwaarde is “Echtheid” en ik laat me graag leiden door mijn intuïtie.

Wilko Houwers, Gallup Certified Strengths Coach en Certified Core Quadrant Trainer

Sinds een aantal jaar ben ik Gallup Certified Strengths Coach, Gecertificeerd Kern Kwadrant Trainer en Geregistreerd Mediator. Mede dankzij mijn eigen Top 5 Strengths, Maximalisering – Empathie – Toekomstgerichtheid – Relatievorming – Individualisering, ben ik goed in staat gebleken om deze rol als coach te vervullen. Voor mij betekent dit het best mogelijke in jezelf naar boven halen en daarnaast de sterke punten in anderen te ontdekken en ontwikkelen. Het empathisch vermogen maakt het voor mij mogelijk om het unieke in de mens te herkennen en dan op basis van vertrouwelijkheid iemand, of een groep, met een positief toekomstbeeld een stapje vooruit te laten bewegen. Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Ik woon aan de grens, kijk graag over grenzen, heb veel afstanden afgelegd op de snelweg maar wil mij nu vooral richten op de mensen en bedrijven in de Achterhoek, Liemers en het zuidoostelijk deel van Overijssel.

“You cannot be anything you want to be, but you can be a lot more of who you already are”

Wat is StrengthsFinder?

Ontdek je talenten

Onderzoek toont aan dat mensen het beste slagen zodra ze zich kunnen richten op waar ze het best in zijn. Wanneer ze hun talenten identificeren en ontwikkelen in sterke punten, zijn mensen productiever, presteren ze beter en zijn ze meer betrokken. De Gallup Strengths-finder methode begint met het maken van een digitale test: een combinatie van vragen en stellingen die resulteert in een beschrijving van de vijf meest bepalende talenten waarover je beschikt.

StrengthsFinder test

De Gallup CliftonStrengths-assessment is de eerste stap om mensen te helpen hun talenten te identificeren. Resultaten van de CliftonStrengths geven mensen een manier om hun unieke combinatie van vaardigheden, talenten en kennis, ofwel hun sterke punten, te bespreken en te ontwikkelen. Doe de CliftonStrengths-assessment en ontdek jouw sterke punten. Graag zit ik samen met jou om je talenten te bespreken en ze te vertalen naar je huidige of toekomstige baan.