Over mij, Wilko Houwers

“Betrouwbaar zijn en resultaatgericht coachen vind ik belangrijk!”

Wat doet een Coach eigenlijk?

Coachen is iemands potentiële kwaliteiten vrijmaken zodat hij/zij zo goed mogelijk presteert. Een Strengths Coach maakt mensen bewust van hun aangeboren talenten en helpt begrijpen hoe ze deze talenten nog beter kunnen inzetten. Eigenlijk leer ik mensen door een andere bril naar zichzelf en ook naar de ander kijken. Als wandelcoach integreer ik, indien de coachee dat wenst, de CliftonStrengths in de wandelsessies in onze prachtige natuur  Lees meer over mij…

Wat is wandelcoachen?

Ontdek de werking van wandelen in de natuur!

Het klinkt misschien gek maar wandelen in de natuur helpt echt. In de rustige cadans van het lopen komen nieuwe gedachten als vanzelf op gang. Je hoeft elkaar niet aan te kijken, dus er ontstaat al snel een sfeer van vertrouwen en veiligheid.
Wandelen in de natuur ontspant en geeft rust. Het wordt stil in je hoofd en vanuit die stilte ontstaat er ruimte en helderheid om je blik naar binnen te richten. Zo ontdek je nieuwe gezichtspunten. En opeens weet je precies waar je naartoe wil.

Nieuwe wegen inslaan
Ontdekken wat je beweegt…
Als wandelcoach gebruik ik de natuur als metafoor voor de vragen en/of problemen waar je mee rondloopt. Je zult nieuwe wegen inslaan en nieuwe horizonnen ontdekken. In je eigen tempo en op de manier die voor jou het beste werkt.
Ben je benieuwd naar de kracht van wandel coaching? Kom in beweging en maak een afspraak.

Wie is wandelcoach Wilko

Ik ben geboren en getogen op een boerderij in Winterswijk, de Achterhoek. Ik ben getrouwd en heb 2 prachtdochters. Ik heb 40 jaar werkervaring opgedaan in de dienstverlening, daarna een eigen agrarisch bedrijf en later bij de overheid. Advisering en coaching liep als een rode draad door al mijn werkervaringen. Geld, aanzien of macht is voor mij nooit een drijfveer geweest om wat voor werk dan ook te doen.

De talenten waarmee ik van nature in de wieg ben gelegd zijn uitermate geschikt om als coach in te zetten. Dagelijks wandelen in de natuur was en is voor mij altijd een vanzelfsprekendheid. Ik weet niet anders. De laatste 5 jaar heb ik als coach/trainer/mediator onder de bedrijfsnaam : Het Goossens Consultancy, veel mensen ontmoet.

Dat ik het komend deccenia als wandelcoach Wilko door het leven ga is eigenlijk onvermijdelijk. Mijn pad is organisch zó verlopen dat ik nu ben aangeland op het punt om een stukje met mensen mee te lopen in de natuur en via goede gesprekken, resultaatgericht en coachend mijn steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Dat ik mensen ondertussen bewust mag maken hoe mooi en belangrijk onze natuur is en dat we daar zuinig mee om moeten gaan is een mooie bijverdienste/bijvangst.

Mijn motto; Ik doe het anders. Mijn kernwaarde is “Echtheid” en ik laat me graag leiden door mijn intuïtie.

“You cannot be anything you want to be, but you can be a lot more of who you already are”

Het best mogelijke in jezelf naar boven halen

Het is fijn om mensen te helpen zich te ontwikkelen en bewust te laten worden van hun eigen kwaliteiten. Het is immers zonde als je unieke kwaliteiten, talenten, die ieder mens in zich heeft, niet worden gebruikt. Ik kan je helpen ontdekken wat je unieke strengths zijn en hoe je deze kan gebruiken om het maximale uit je te halen. Wat ik daarbij belangrijk vind is heel goed luisteren, de juiste vragen stellen op het juiste moment en eerlijk en oprecht met een open vizier het gesprek in gaan.

Wilko Houwers, Gallup Certified Strengths Coach en Certified Core Quadrant Trainer

Sinds een aantal jaar ben ik Gallup Certified Strengths Coach, Gecertificeerd Kern Kwadrant Trainer en Geregistreerd Mediator. Mede dankzij mijn eigen Top 5 Strengths, Maximalisering – Empathie – Toekomstgerichtheid – Relatievorming – Individualisering, ben ik goed in staat gebleken om deze rol als coach te vervullen. Voor mij betekent dit het best mogelijke in jezelf naar boven halen en daarnaast de sterke punten in anderen te ontdekken en ontwikkelen. Het empathisch vermogen maakt het voor mij mogelijk om het unieke in de mens te herkennen en dan op basis van vertrouwelijkheid iemand, of een groep, met een positief toekomstbeeld een stapje vooruit te laten bewegen.