Kennismaken met Wilko Houwers

Ik ben een rasechte Achterhoeker die is geboren en getogen op een boerderij in Winterswijk. Op een woonboerderij, dicht bij het ouderlijk huis woon ik nu samen met mijn vrouw Monique (onze twee dochters zijn inmiddels uitgevlogen).

Dagelijks wandelen in de natuur was en is voor mij als een vanzelfsprekendheid. Ik weet niet anders. Als kind liep ik onbewust te struinen in de bossen. Later werd ik bewust van de kracht van deze natuur.

Ik hou van buiten in de natuur zijn en heb altijd interesse gehad in de mens achter de mens, dat is precies waarom ik besloten heb om de opleiding tot wandelcoach te volgen. Twee vliegen in één klap zullen we maar zeggen.

Zullen we kennismaken en elkaar beter leren kennen? Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden van wandelcoaching.

Wilko Houwers

Mensen écht willen helpen

In 2014 ben ik gestart als coach / mediator en heb ik onder de naam “Ontdek mijn sterke punten” veel interessante mensen mogen ontmoeten. Het was voor mij toen een goed moment om na 35 jaar werkervaring, in de dienstverlening, daarna zelfstandig agrarisch ondernemer en later in dienst bij het Ministerie van LNV, anderen te helpen groeien door mijn opgedane (eigen) ervaringen, extra opleidingen en aanvullende cursussen.

Ik blijf mij graag ontwikkelen en extra opleidingen, onder andere tot register-wandelcoach, staan alweer op de planning. Momenteel ben ik naast gecertificeerd wandelcoach:

» Gallup Certified Strengths Coach
» Gecertificeerd Kernkwadrant Trainer
» Associate Certified Mediator

Ik loop graag een stukje op het levenspad van mensen mee om via goede gesprekken, resultaatgericht en coachend, mijn steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Dat ik mensen ondertussen bewust mag maken hoe mooi en belangrijk onze natuur is en dat we daar zuinig mee om moeten gaan is een mooie bijvangst.

Wilko Houwers

Wat maakt mij anders?

Eigen ervaring

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om tegen dezelfde patronen aan te blijven lopen, in werk en privé, die je niet vooruit helpen. Door mijn burn-out 15 jaar geleden weet ik hoe het is om te herstellen van iets waar je al lang last van hebt.

1-op-1 coaching

In plaats van groepscoaching richt ik mij nu op 1-op-1 coaching. Hierdoor heb ik 100% aandacht voor jou, ga je als persoon sneller stappen vooruit maken en kan ik jou op korte termijn écht verder helpen.

Achterhoekse wandelcoach

Als Achterhoekse wandelcoach heb ik al veel mensen in de Achterhoek en daar buiten mogen helpen. Hierdoor ben je verzekerd van een veilige omgeving, eerlijkheid, betrouwbaarheid en Achterhoekse nuchterheid bij mijn trajecten.

Waar ben ik goed in?

Jouw sterke punten ontdekken
Je talenten boven water halen
Minder stress ervaren
Herstellen/voorkomen van een burn-out
Meer structuur & rust in je leven

Wat anderen over mij zeggen

Marije

Wilko heeft een passie voor de natuur en die passie delen we. Zo was de klik te verklaren en begreep Wilko mij als coach heel goed. Wilko kan heel goed luisteren en hij onthoudt ook veel zaken, waar hij later weer op doorvraagt. Hij is erg zorgzaam en echt geïnteresseerd in jou als mens. Dat geeft rust en vertrouwen.

Christiaan

Tijdens de gesprekken met Wilko waren de uitdagingen in mijn leven snel helder. Dit heeft mij doen besluiten om mijn baan op te zeggen. Het werk dat ik nu mag doen ligt veel dichter bij mijn talenten. De mentale druk wat men van mij en mijn prestaties vond is voor een groot deel verdwenen. Dankzij Wilko is er een nieuwe wereld voor mij open gegaan.

Jeroen

Tijdens het traject dat ik met Wilko heb doorlopen heb ik mezelf beter leren kennen. En heb ik deze kennis goed in woorden kunnen omzetten. Tijdens de wandelingen, viel, door een duidelijke toelichting van Wilko, alles op zijn plek. De wandeling, de natuur, de frisse lucht en het luisterend oor doen wonderen.

Zullen we eens vrijblijvend kennismaken?