Stress & Burn-out

Leer omgaan met stress en ervaar rust.

Stress & Burn-out coaching

Voel jij dagelijks spanning? Mis je de energie die je eerder wel had? Vind je het lastig om nog enthousiast op dingen te reageren? Ontgaat jou het plezier, wat anderen bijvoorbeeld wel ervaren?
Is het antwoord op deze vragen voor jou: ja! Dan is de kans groot dat jij dagelijks veel stress ervaart. Het kan zelfs zijn dat je tegen een burn-out aan zit, of wellicht zelfs een burn-out hebt.
Dat gunnen we helemaal niemand en ook jij verdient het niet om dagelijks last te hebben van stress.
Als wandelcoach ga ik samen met jou op pad, lekker naar buiten. Grotendeels wandelend bespreken wij waar jij tegenaan loopt en maak ik jou bewust van waar je staat en waar je naar toe wil.

Van ONgezonde spanning naar gezonde spanning

Laten we vooropstellen, stress ervaren we allemaal. Je bent zeker niet de enige! En, stress is eigenlijk ook wel een heel gezond verschijnsel. Het is de spanning die jij voelt voor een examen, sollicitatiegesprek of een spannende gebeurtenis.
Stress wordt echter ongezond als deze “gezonde” spanning niet meer weggaat, als het je (bijna) dagelijks in de weg staat. Als het je niet meer lukt om te ontspannen. Welke reden dit ook heeft.
Vaak heeft stress / een burn-out te maken met een te hoge werkdruk, andere problemen op je werk of spanningen in je gezin of familie. Ook hoog sensitiviteit kan een belangrijke oorzaak zijn. Hoog sensitiviteit bij mannen wordt nog altijd onderkent. Ik kan je daar veel over vertellen. Daarnaast zijn er nog veel andere redenen die er voor kunnen zorgen dat jij niet meer bent / kan zijn wie je eigenlijk bent.
Op zo een moment is het verstandig een hulp, dat kan een coach zijn, in te schakelen! Als gecertificeerd coach, help ik jou graag de juiste weg in te slaan. Coaches stellen geen diagnose voor een burn-out.

Mijn eigen ervaringen

Als wandelcoach ben ik mij niet voor niets gaan verdiepen in Stress & Burn-out. Extra verdiepingsdagen in S&BO van de wandelcoach-opleiding deden mij beseffen dat ik mensen direct goede inzichten en handvatten kan bieden die zeer waardevol zijn. Een jaar of 15 geleden liep ik zelf namelijk ook tegen een fikse burn-out aan. Ik begrijp dus als geen ander hoe het is om stress te ervaren en hoe belangrijk het is dat iemand met begrip en verstand van zake direct voor je klaar staat. Maar noem mij a.u.b. geen ervaringsdeskundige. Ik weet nog beter hoe fijn het is om enkel met gezonde spanning door het leven te gaan. Dit gun ik anderen ook!

Stapsgewijs richting herstel!

Een burn-out of het ervaren van dagelijkse stress, dat is niet van de één op de andere dag weg. Stapsgewijs gaan wij op pad naar herstel, hierbij maak ik jou bewust van waar je staat en waar je naar toe wil.

  • Jij leert waarom het voelen van jouw lichaam, maar vooral het voelen van de grenzen die jouw lichaam heeft belangrijk is.
  • Jij ontdekt de functie van jouw kalmeringssysteem en de rust die je in de natuur kan ervaren.
  • Je leert de fasen van een burn-out herkennen.
  • Jij ontdekt wat nodig is om weer bevlogen te kunnen werken of genieten.
  • Jij leert persoonlijk leiderschap te ontwikkelen.

Kies jij voor mij als coach, dan zal ik jou op een laagdrempelige manier direct handvatten aanreiken waar je veel profijt van zal hebben. Heb je nog vragen? Wees dan vrij om vrijblijvend contact met mij op te nemen!

Wandelcoaching

Samen de buitenlucht in! Op naar een mooie toekomst.

Strengths Coaching

Ontdek jouw sterke punten en profiteer hiervan in de toekomst.

Voor jou!

Ik ben er voor jou. Omdat jij het waard bent om nieuwe inzichten te krijgen.

Voor bedrijven!

Heb jij een zakelijke uitdaging? Zowel individueel als voor teams help ik graag.