Groepscoaching

“Wat doet het met jou als je in een team werkt?”

Werknemers in bedrijven die Strengths-based-georiënteerd zijn, zijn meer betrokken

Wil je jouw professionele talenten en sterke punten versterken en nog beter samen werken met het team? Dan biedt groepscoaching je daartoe een schitterende kans. Mensen die focussen op hun strengths zijn zes keer meer betrokken bij hun werk.

Groepscoaching

Hoe werkt groepscoaching?

Voordat de groepscoaching kan beginnen moet een ieder de individuele sessie hebben doorlopen. Het is belangrijk om eerst je eigen talenten te begrijpen voordat je in staat bent om het beste van jou aan het team te presenteren. Gedurende de groepssessie, van circa 120 minuten, zal ik uitleg geven hoe je ieders talent in een team kunt begrijpen en omarmen. Aan de hand van je eigen en andermans talenten kijken we hoe elk teamlid zijn individuele en/of teamdoel kan behalen.

Andere mogelijkheden

Naast de traditionele groepscoaching bied ik ook andere vormen van coaching aan. Een van de mogelijkheden is in de vorm van een inspiratie dag, hierbij komt een groep van 4 personen, uit het team, naar onze locatie. Deze sessie is te combineren met een ontspannende wandeling door het mooie Achterhoekse landschap. Tevens bestaat er de mogelijkheid om deze sessie, enkel op aanvraag, te combineren met een  Electrocar tour.

“Ook kleinere bedrijven hebben enorm baat bij de StrengthsFinder. Irritaties verdwijnen en de samenwerking verbetert.”

Wilko Houwers

Waarom groepscoaching?

Wat is het profijt van groepscoaching?

  • Elk teamlid zal gemotiveerd het team-doel dienen.
  • Je kwaliteiten worden gewaardeerd op de werkvloer.
  • Elk teamlid zal meer zelfverzekerd zijn en dus ook in zijn werk.
  • Teambetrokkenheid en productie zal worden verhoogd.
  • Het team heeft een sterke-punten-focus en niet een negatieve mindset.
  • Het team zal beter samenwerken om het doel te bereiken.
  • Bij deze heb je alle profijt van het individuele coachingstraject.

Resultaten Gallup StrengthsFinder

De resultaten van Gallup′s onderzoek in 192 organisaties, 49.928 business/work units en 1.390.941 werknemers verspreid over 34 landen in 2012 zijn; 37% minder ziekteverzuim, 21% grotere productiviteit, 22% hogere omzet en winst, 28% minder diefstal en 48% minder veiligheidsincidenten. De conclusie van dit onderzoek is dat werknemers in bedrijven die Strengths-based georiënteerd zijn, meer betrokken zijn.