Kernkwaliteiten & het kernkwadrant

Vergroot jouw productiviteit, effectiviteit, blijheid én dankbaarheid!

Kernkwaliteiten & het kernkwadrant

Als wandelcoach richt ik mij onder andere op het ontdekken van jouw talenten, wat zijn nou echt jouw sterke punten. Naast Strengths Coaching gebruik ik hiervoor het Kernkwadrant van Ofman. Een hele mooie tool die mij in staat stelt jouw kernkwaliteiten in kaart te brengen. Het is een heldere en toegankelijke methode, die eventueel ook gebruikt kan worden om conflicten met anderen te analyseren.
Het ontdekken van jouw kernkwaliteiten draagt bij aan jouw productiviteit, effectiviteit, blijheid en dankbaarheid! Zowel te gebruiken voor jou als individu, als voor bedrijven meer inzicht willen hebben in hun teams.

Gecertificeerd kernkwadrant trainer

Kies je voor mij, dan kies je voor een gecertificeerd kernkwadrant trainer. Tijdens een cursus van de grondlegger van de kernkwadranten, Daniel Ofman, heb ik geleerd op een professionele wijze kernkwadranten toe te passen.
Het principe van het kernkwadrant is heel eenvoudig. Je kernkwaliteiten worden afgezet tegen jouw valkuilen, uitdagingen en allergieën. Heb je deze aspecten in kaart, dan is het zaak er kundig mee om te gaan. Dat doe ik! Jij mag van mij adviezen verwachten, waar je verder mee kan.
Een gecertificeerd kernkwadrant trainer heeft zicht echt verdiept in de achterliggende en onderliggende principes. Hierdoor krijgt het prachtige hulpmiddel veel meer diepgang en waarde.

Wat zijn kernkwaliteiten?

Dat zijn de specifieke sterktes die jou kenmerken! Ze maken je tot wat je bent. En als je iemand vraagt om iets positiefs over jou te zeggen. Dan is de kans groot dat deze kernkwaliteiten als eerste genoemd worden. En denk nou niet dat jij die kwaliteiten niet hebt! Iedereen heeft ze.
En door dat van jezelf te weten krijg je meer zelfvertrouwen, weet je beter welke keuzes je wilt maken en kijk je daardoor waarschijnlijk ook weer positief naar de toekomst. Zie hieronder een eenvoudige uitleg van het kernkwadrant op youtube.

https://youtu.be/KaJMp93Twpo

Valkuilen, allergieën en uitdagingen

En als je dan weet wat je kernkwaliteiten zijn, dan is het zaak er goed mee om te gaan. Ben je bijvoorbeeld heel erg besluitvaardig, maar schiet je er in door, dan trap je in de valkuil door drammerig te worden. Kwaliteiten kunnen valkuilen worden. Je kwaliteit wordt dan een zwakte. Als je doorschiet in je zelfvertrouwen word je arrogant.
Valkuilen van een ander: allergieën
Als een ander doorschiet in een bepaalde kwaliteit, kan dat bij jou irritatie oproepen. Jouw reactie daarop wordt een allergie genoemd.  Als je erg bescheiden bent, kun je je mateloos storen aan mensen die betweterig zijn.
Achter die allergie schuilt voor jou de uitdaging. In het geval van de allergie betweterigheid  schuilt de uitdaging profileren voor jou als bescheiden mens. Bescheiden profileren of profilerend bescheiden zijn is dan een mooi balans. Daarnaast kun je door de betweterigheid van die ander zijn kwaliteit zien (profileren) , kan je daar beter mee omgaan en ben je minder geïrriteerd. Je kunt dus veel leren van de mensen aan wie je je het meest ergert!

Wandelcoaching

Samen de buitenlucht in! Op naar een mooie toekomst.

Strengths Coaching

Ontdek jouw sterke punten en profiteer hiervan in de toekomst.

Voor jou!

Ik ben er voor jou. Omdat jij het waard bent om nieuwe inzichten te krijgen.

Voor bedrijven!

Heb jij een zakelijke uitdaging? Zowel individueel als voor teams help ik graag.