Wederom “Gallup Certified Strengths Coach”.

26 juli 2021

Hercertificering om de 2 jaar.

In 2014 heb ik de “CliftonStrengths” opleiding in Berlijn gevolgd. Je  mag je nadien voor het grote opinie en onderzoeks bureau  Gallup in Amerika “Gallup Certified Strengths Coach” noemen. Je wordt opgenomen in het register van de gecertificeerde coaches ( Coaching Directory (gallup.com)) en je mag dus gebruik maken van de kennis en materialen om teams en individuele mensen te coachen.

Echter hoort hier wel een hercertificering bij. En dat is goed ook om de kwaliteit te waarborgen. Elke twee jaar om je als officiële Strengths coach te mogen profileren en in het register te blijven. Het volgen van online leermodules en het maken van een kennistoets is een voorwaarde.  

Voor de 4e keer mag ik mij nu als zodanig profileren en ben dan ook met veel plezier bijna 8 jaar G C S Coach.

Opleidingen in Amerika, Engeland of Berlijn.

De opleiding in Berlijn werd gegeven in het Duits. Nu woon ik dicht bij de Duitse grens en is de Duitse taal niet écht een probleem. Althans in het dialect. Echt hoog Duits spreken is nog wel even iets anders. Het volgen van de opleiding was dus geen probleem maar ik moest mij wel extra verdiepen in de woorden die ik niet kende. Ik ben geslaagd en alles is goed gekomen. Ik kan het coachen in Engels, Duits en Nederlands. Dat is dan ook wel weer leuk.

Nu ik al jaren coach in Nederland is de Engelse en Duitse taal minder aan bod gekomen en ben ik daar dus ook minder in geoefend. De hercertificering was tot de vorige keer in Engels of Duits. Daar begon ik wel een beetje tegenop te zien.

Leeuwendaal, exclusief partner van Gallup

Mede dankzij Leeuwendaal, is bijna alles in de Nederlandse taal vertaald. Dat is natuurlijk uniek. Zo’n klein landje met een eigen taal, dat die het bij Gallup in Amerika voor elkaar krijgt om bijna alle materialen en toetsen in de Nederlandse taal te kunnen doen. Laten we eerlijk zijn; naast Engels en Spaans heeft  Nederlands toch echt niet zo’n groot bereik. Ik ben daar erg blij mee en ik denk meerdere met mij.

Als exclusief partner van Gallup ontsluit Leeuwendaal het volledige Gallup- instrumentarium (o.a. CliftonStrengths en Q12). Ze helpen opdrachtgevers om hun performance een krachtige impuls te geven door te bouwen aan een strengthsbased organisatie.

Medewerkers, teams en leidinggevenden ontdekken hun sterke punten (strengths), weten deze te verbinden aan te realiseren doelen en kunnen ze daartoe succesvol inzetten. Leeuwendaal verzorgt de Nederlandstalige versies van de opleidingen van Gallup. Dit zijn de vijfdaagse opleiding tot Gallup-gecertificeerd Strengthscoach, de tweedaagse Successful Strengths Coaching Course en de CliftonStrengths Discovery: ontdek je strengths in een dag.  Leeuwendaal- Lekker werken, prima presteren

De eerste Gallup Certified Strengths Coaches in Nederland

Ik denk wel dat het gegeven, dat tot voor 2 jaar terug de eerste Strengths coaches hun opleiding in Amerika of Berlijn hebben gedaan, waarvan ik er één was, voortrekkers waren en gezorgd hebben dat de CliftonStrengths voet aan de grond hebben gekregen in Nederland. Meer dan 25 miljoen mensen over de gehele wereld maken gebruik van de CliftonStrengths om hun sterke punten te ontdekken en te gebruiken. In Nederland wordt het veel, in zowel het bedrijfsleven als ook in de publieke sector, met veel succes gebruikt.

Wat is “CliftonStrengths” en wat kun je er mee.

Het ontdekken van je sterke punten door middel van de CliftonStrengths is een frisse en positieve methode om je aangeboren talenten te ontdekken. Wie wil dat nu niet? Een van de opdrachten in ons leven is “Ken Uzelve”. Een kreet uit de oudheid die nog steeds actueel is en eigenlijk alleen maar belangrijker wordt in onze individualistische wereld. Door de keuze stress in opleiding, werk, privéleven etc. die tegenwoordig geldt wordt het steeds belangrijker om goed te weten wie je bent, wat je kan en wat je wil. Dat begint bij het ontdekken met welke talenten je in de wieg bent gelegd. Waarom alleen de talenten? Nee het is niet alléén de talenten maar wel fijn en nodig om te weten waar je talent voor hebt zodat je die kan ontwikkelen tot een sterk punt zodat je die dagelijks kan toepassen om je doelen te realiseren in zowel werk als privé , daar krijg je energie van en wordt je gelukkiger.

Wil jij weten wat jouw Strengths/talenten zijn? In 35 minuten heb ik ze helder voor je. Laat het weten en vraag een vrijblijvend en gratis gesprek aan.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht