Wat doen BeïnvloedendeTalenten in een team?

9 april 2018

Mensen met dominante beïnvloedende talenten kunnen zorgen dat er een breder publiek bereikt wordt. Deze mensen kunnen het idee binnen en buiten de organisatie verkopen. Als iemand de leiding moet nemen, het voor iemand op moet nemen, of moet zorgen dat de belangen behartigd worden, zoek dan iemand met beïnvloedende talenten.

Op mijn blog schrijf ik artikeltjes met betrekking tot de methode van StrengthsFinder om je sterke punten te ontdekken en te ontwikkelen. Als Gallup certified strengths coach wil ik graag mensen bekend maken met de methode. Meer dan 18 miljoen mensen wereldwijd hebben deze methode in hun leven geïntegreerd. Het is een bewezen methode die al 20 jaar het beste uit mensen haalt. In Nederland is het sterk in opkomst en ik  wil graag mijn steentje daar aan bij dragen. Zie mijn blog en mijn site www.ontdekmijnsterkepunten.nl voor meer informatie.

4 domeinen.

Alle 34 talent thema’s van StrengthsFinder zijn onderverdeeld in 4 domeinen. Uitvoerend, Beïnvloedend, RelatieBouwend en StrategischDenken.

De domeinen dienen als een kader om individuals te helpen om hun sterke bijdragen aan groepen of teams te zien, hoe ze met anderen werken en hoe ze het werk gedaan krijgen. Het doel is hiervan dat iedereen in het team begrijpt dat hij/zij in bepaalde dingen heel goed is en in anderen dingen niet.

Welke talenten vallen onder BEINVLOEDEND;

De talenten die vallen onder Beïnvloedend zijn;  *Actiegerichtheid * Communicatie * Competitie * Maximalisering * Significantie * Sturingskracht * Woo * Zelfverzekerdheid.

Maximalisering en Significantie zijn Beïnvloedende Talenten en reeds besproken op mijn blogpagina. Vorige artikelen gingen over Strategisch Denkende Talentenen en  Relatie bouwende talenten in een team.

Volgende artikel zal in het teken staan van Uitvoerende Talenten in een team. Het talent thema dat ik nu ga beschrijven is Verantwoordelijkheidsbesef en valt onder Uitvoerende Talenten. Bij mij staat deze op nr. 13 van de 34.

Verantwoordelijkheidsbesef!

Mensen die sterk zijn in het thema Verantwoordelijkheidsbesef staan voor wat ze zeggen. Ze zijn gehecht aan vast waarden zoals eerlijkheid en loyaliteit. Je kan er op vertrouwen dat dingen voor elkaar komen. Anderen kunnen daar op vertrouwen. Ze houden hun belofte en maken toezeggingen waar. Ze brengen betrouwbaarheid.

Ze voelen zich emotioneel verplicht om zaken na te komen die ze hebben afgesproken.

Ze willen wel graag de vrijheid om de aangenomen taak naar eigen goeddunken uit te voeren. Daar krijgen ze energie van. Daar hebben ze behoefte aan.

Valkuil.

Ze hebben er een hekel aan om anderen teleur te stellen of zelf te worden  teleurgesteld. En valkuil kan dan ook zijn dat je geen of slecht nee kan zeggen en/of iets loslaten als het niet lukt en dat kan er toe leiden dat je wel eens meer op je schouders neemt dan goed voor je is.

Een mooi thema contrast tussen bv Verantwoordelijkheidsbesef en Actiegerichtheid als extra verduidelijking ;

Verantwoordelijkheidsbesef; Als je het niet goed kunt doen, beloof het dan ook niet!

Actiegerichtheid; Iets doen is altijd beter dan niets doen.

 

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht