Wat vindt de ander er van? Significantie!

Ontdek mijn sterke punten - Pesten op de werkvloer

Wat de ander er van vindt heeft grote invloed op ons handelen. Ik ga bij mezelf te rade over dit fenomeen en zal gaande weg toeschrijven naar 1 van de 34 talenten genaamd, Significantie. Mensen die dit talent hoog in de top 10 hebben staan willen juist weten wat de ander er van vindt. Over het algemeen zijn we toch behoorlijk gevoelig voor hetgeen de ander vindt van ons doen en laten. We kunnen leren er mee om te gaan. Diegene die zegt zich er nooit niks iets van aan trekt, heeft waarschijnlijk weinig zelfkennis. Persoonlijk vind ik het jammer dat dit fenomeen zoveel invloed heeft want we doen of laten veel dingen omdat een ander er iets van vindt. Hoe mooi zou het zijn als we ons niet lieten beïnvloeden, wat zouden we mooie dingen maken, doen en zeggen. Tegenwoordig zeg ik vaak “wat je vindt mag je houden”.

Significantie

Waarschijnlijk heeft het wel nut gehad in het verre verleden. Ook nu heeft het nut. Mensen in een team met het talent significantie in de top 5 van StrengthsFinder willen iets bewonderenswaardige doen en bewonderd worden. Willen graag iets belangrijks doen en willen daarvoor gezien worden. Ze willen gemotiveerd en beïnvloed worden door de perceptie van anderen. Ze verlangen naar meer. Een waarderend publiek brengt het beste in hun boven.

Het zijn natuurlijke performers die er tegen kunnen dat ze op de vingers worden gekeken en staan graag in de spotlights. Hun valkuil is dat ze altijd in de belangstelling willen staan, een echte aandachtzoeker. Daartegen over staat dat ze in een team maar ook persoonlijk, mensen met zich meetrekken die hier normaal niet van houden. Het voordeel is dat je dan toch omhoog gestuwd wordt en als team meer bereikt. Dat is het grote voordeel als je mensen met verschillende talenten in je team hebt zitten. Significantie , een talent waar je trots op mag zijn.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht