Uitvoerende Talenten in een team zijn HARDE WERKERS!

13 april 2018

Mensen met dominante uitvoerende talenten weten hoe zij dingen kunnen laten gebeuren. Als er een oplossing moet worden geïmplementeerd of een idee moet worden uitgevoerd, kunnen zij dat realiseren. Het zijn harde werkers en taak-georiënteerd.

4 domeinen.

Alle 34 talent thema’s van StrengthsFinder zijn onderverdeeld in 4 domeinen. Uitvoerend, Beïnvloedend, RelatieBouwend en StrategischDenken.

De domeinen dienen als een kader om individuals te helpen om hun sterke bijdragen aan groepen of teams te zien, hoe ze met anderen werken en hoe ze het werk gedaan krijgen. Het doel is hiervan dat iedereen in het team begrijpt dat hij/zij in bepaalde dingen heel goed is en in anderen dingen niet.

Welke talenten vallen onder UITVOEREND;

De talenten die vallen onder Uitvoerend zijn;  *Behoedzaamheid * Discipline * Focus * Hersteldrang * Onpartijdigheid * Organisatievermogen * Overtuiging * Prestatiegerichtheid * Verantwoordelijkheidsbesef.

Op mijn blog schrijf ik artikeltjes met betrekking tot de methode van StrengthsFinder om je sterke punten te ontdekken en te ontwikkelen. Als Gallup certified strengths coach wil ik graag mensen bekend maken met de methode. Meer dan 18 miljoen mensen wereldwijd hebben deze methode in hun leven geïntegreerd. Het is een bewezen methode die al 20 jaar het beste uit mensen haalt. In Nederland is het sterk in opkomst en ik  wil graag mijn steentje daar aan bij dragen. Zie mijn blog en mijn site www.ontdekmijnsterkepunten.nl voor meer informatie.

Inmiddels heb ik 13 van mijn 34 talenten beschreven op mijn blog. Hieronder zal ik een korte beschrijving geven van mijn nr.14, genaamd Zelfverzekerdheid.

Zelfverzekerdheid valt onder het domein Beïnvloedend.

Mensen die sterk zijn in het thema Zelfverzekerdheid hebben vertrouwen in hun vermogen hun eigen leven te leiden. Ze hebben een innerlijk kompas dat hun de zekerheid geeft dat ze de juiste beslissingen nemen.

Ze voelen zich innerlijk zeker in externe onzekerheid willen liever zelf beïnvloeden dan beïnvloed worden. Ze houder er van om controle te hebben over hun eigen toekomst.

Ze hebben de bereidheid om risico’s te nemen en hebben behoefte om een eigen koers te varen. Daar krijgen ze energie van!

Ze hebben er een hekel aan als anderen willen zeggen wat zij moeten doen. Zij vertrouwen op eigen kunnen en weten.

Zelfverzekerdheid lijkt op zelfvertrouwen, maar het is meer.

Valkuil,

Een valkuil kan dan ook wel eens zijn als de volumeknop op 10 staat, dat ze arrogant, over-zelfverzekerd en een beetje egoïstisch over kunnen komen. Let wel, de kwaliteit blijft. Iemand met zelfverzekerdheid in de top 5 raad ik aan goed om te gaan met de volumeknop. Een talent om te omarmen!

Een mooi voorbeeld van een thema contrast is;

Zelfverzekerdheid;  anticipeert op risico’s, zodat die aangepakt en overwonnen kunnen worden.

Behoedzaamheid;   anticipeert op risico’s, zodat die voorkomen of geminimaliseerd kunnen worden.

 

 

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht