Toeval, of denken dat er voor vrijwel alles een reden is?!

Ontwikkel je sterke punten
6 maart 2018

Mensen die sterk zijn in het thema Verbondenheid hebben vertrouwen in het verband tussen alle dingen. Ze geloven niet erg in het toeval en denken dat er voor vrijwel alles een reden. 

Dit is de korte omschrijving die hoort bij Verbondenheid. In de reeks artikelen die op mijn blog staan is dit nr.6 van mijn 34 talenten thema’s van Strengthsfinder. De top 5 zijn de dominante talenten en dus constant sterk aanwezig. Echter moeten we 6 tot en met 10 niet negeren want dat zijn de supporting theme’s. Deze zijn ook, zij het iets minder nadrukkelijk dan de dominante, aanwezig in ons systeem. Op nr. 6 na, vallen ze bij mij allemaal in het domein; strategisch denken. En dat klopt als een bus. Daarover in de volgende artikelen op mijn blog meer.

Dit talent thema is een wat persoonlijker onderwerp. Het raakt aan kwesties zoals op een bepaalde manier geloven. Dit is zeer persoonlijk. En als je het over geloven hebt dan is dat voor iedereen verschillend. Ik zal proberen om op een neutrale manier uitleg te geven hoe StrengthsFinder het thema verbondenheid ziet en hoe ik daar mee omga.

Mensen met dit thema zijn bewust van het oneindige van mensheid en universum. Ze willen integreren, van verschillende delen één geheel maken. Ze hebben waardering voor het mysterie van de schepping en het bestaan. Ze hebben behoefte om deel uit te maken van iets dat groter is dan zijzelf. Dat kan zijn een familie, team, organisatie, de mensheid of de kosmos. Ze accepteren mysterie. Ze hebben een holistische kijk; hoofd, lichaam en ziel zijn één. Mensen die doorschieten in dit thema, hebben als valkuil dat het wazig wordt en dat ze geen realiteitszin hebben.

Hoe ga ik er nou mee om?

Voor mij gelden voornamelijk de wetten van de natuur. Dat is voor mij helder. We zijn een klein onderdeel van onze natuur, zoals een blaadje aan de boom, bloem of vogel. Ik hou van “the circle of life”. Ik pak, uit de door StrengthsFinder beschreven thema, mijn ding waar ik wat mee kan of waar ik mij mee verbonden voel. De beschrijvingen zoals SF ze geeft zijn patronen. Niet elke zin hoeft van toepassing te zijn op een ieder. Dat zou ook niet kunnen want dan heb je een soort van horoscoop. Dat is voor iedereen hetzelfde:) En dat is heel wat anders.

Mensen die verbondenheid hoog in hun top 10 hebben staan begrijpen elkaar zonder veel woorden en zitten snel op dezelfde lijn wat dit onderwerp betreft.

Overtuigd van de saamhorigheid van de mensheid, hou ik er van om bruggen te slaan tussen mensen van verschillende culturen.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht