Toegewijd aan excellentie!

20 februari 2018

Maximalisering /talent StrengthsFinder

Op de nieuwe website schrijf ik op mijn blog elke keer toe naar een van de 34 talentthema’s van de Clifton StrengthsFinder. Deze keer gaat het over maximalisering. Bij mij staat  die op nr.1  van mijn top 5 dominante talenten. Ik kon deze in 1e instantie bij het zien van mijn resultaten, inmiddels een jaar of 8 terug, nog niet goed plaatsen. Later ben ik, door meer verdieping en het bezoeken van een Gallup Certified Strengths Coach, het talent goed gaan begrijpen en omarmen. Ik ben d’r blij mee. Nu snap het ook helemaal. Een van de reden voor mij om op ook opgeleid te worden tot een gecertificeerde Strengths Coach.

Terugplaatsen in de tijd!

Ik kan heel veel zaken die met het talent te maken heel goed terugplaatsen in de tijd. In mijn dienstplicht periode b.v. was ik diegene die zich concentreerde op de sterke punten om de prestaties van personen of groep te verhogen tot iets wat buitengewoon is. In mijn geval was dat een select groepje van 4 personen van waarnemers/verkenners. I.c.m mijn andere talenten, empathy, relatievorming, individualisering en toekomstgerichtheid was dit mijn rol in de groep van 4. Daar voelde ik mij top bij! Het talent zit er van nature al vanaf jongs af aan in, je hoeft het alleen maar te ontdekken.

In de opvolgende werkkringen ervoer ik dezelfde patronen. Focussen op wat goed is. Een neus hebben voor kwaliteit. Dat kwaliteit net zo belangrijk is als kwantiteit.  Ik hou wel van “return on investment”. Daar krijg ik energie van. Mijn valkuil in deze wil wel eens zijn dat ik te kieskeurig ben en het nooit goed genoeg is. Een metafoor zou kunnen zijn; goed-beter-best. Ik wil graag de hoogst mogelijke standaard bereiken. Toegewijd aan excellentie dus, net als de excellente dieren op de afbeelding.

Het volgende artikel zal gaan over mijn nr.2 Empathy

 

 

 

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht