Strategisch Denkende Talenten in een Team

2 april 2018

Mensen met dominante Strategisch Denkende talenten zijn degene die het team gefocust houden op “wat zou kunnen zijn”. Ze zijn constant bezig met het absorberen en verwerken van informatie die het team kunnen helpen een betere beslissing te maken. Mensen met talenten in dit domein zorgen dat teamleden over de toekomst nadenken.

4 Domeinen

Alle 34 talent thema’s van StrengthsFinder zijn onderverdeeld in 4 domeinen. Uitvoerend, Beïnvloedend, RelatieBouwend en StrategischDenken.

De domeinen dienen als een kader om individuals te helpen om hun sterke bijdragen aan groepen of teams te zien. Hoe ze met anderen werken en hoe ze het werk gedaan krijgen. Het doel hiervan is dat iedereen in het team begrijpt dat hij/zij in bepaalde dingen heel goed is en in andere dingen niet.

Welke talenten zijn strategisch denkend?

Welke talenten vallen nu onder Strategisch Denkend;  *Analytisch *Contextueel *Ideeënvorming *Input *Intellect * Leergierigheid *Strategisch * Toekomstgerichtheid.

5 van de bovengenoemde talenten zijn reeds benoemd en beschreven in de vorige artikelen op mijn blog. Lees ze nog eens, dat maakt veel duidelijk.

Bij mij staat het talent strategisch op nr. 11 ( van de 34) en ik zal het talentthema hieronder beschrijven.

Strategisch!

Mensen die sterk zijn in het thema Strategisch kunnen goed alternatieven bedenken. Als ze een scenario voorgelegd krijgen, zien ze snel de relevante patronen en problemen.

Ze nemen alle opties in overweging en vinden de beste route/manier om vooruit te komen. Ze brengen  een vooruitziende blik, inbeeldingskracht en doorzettingsvermogen, daarnaast hebben ze de vrijheid nodig om halverwege van koers te veranderen. Ze zien mogelijkheden waar niemand anders ze ziet. Daar krijgen ze energie van.

Ze kunnen het gehele veld overzien en altijd bereidt om te anticiperen!

Ze hebben een hekel aan dingen doen “zoals we ze altijd gedaan hebben”.  Een valkuil kan dan ook zijn, als je er in doorschiet, dat ze altijd iets anders willen proberen.

Een prachtig talent en net als elk ander talent heel hard nodig in een team!

 

 

 

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht