Stop pesten

“Niemand heeft het recht om te pesten........Niemand! ”

De scheidslijn tussen plagen en pesten is flinterdun

De scheidslijn tussen een beetje plagen, duwen en trekken en het daadwerkelijk pesten is flinterdun. Voor mensen die er geen oog voor hebben is dit dan ook moeilijk te zien en het wordt vaak te laat onderkent. Pesten kan grote gevolgen hebben voor diegene die is gepest.

Pesten is niet NORMAAL!

Pesten is een vaak voorkomend probleem en veroorzaakt altijd nadelige gevolgen voor het slachtoffer, wat zelfs tot uiting kan komen in lichamelijke en of psychische klachten. Ik zie het als een van mijn taken om dit beter zichtbaar te maken. Niet met een commerciële gedachte. Daarnaast sluit het goed aan bij mijn werk als mediator en strengthsfinder coach. Als mediator zie ik negatief pestgedrag terug in de conflicten welke ik zelf bemiddel.

Positieve psychologie

Als StrengthsFinder coach wil ik de positieve psychologie gaan inzetten om de gepeste niet alleen maar als slachtoffer neer te zetten en te kijken naar de gevolgen, maar door hun sterke punten te ontdekken en te ontwikkelen. We kijken hier zodanig naar zodat ze de situatie goed gaan begrijpen en nog sterker in hun schoenen kunnen gaan staan.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?