Relatie Bouwende Talenten in een team

4 april 2018

Mensen met dominante talenten in het Relatie bouwende domein, zorgen voor het cement tussen de stenen. Zij zorgen dat losse individuen een team kunnen worden. Met hun unieke kwaliteiten zorgen zij voor betere samenwerking en daarmee voor een hogere uitkomst, zowel in betrokkenheid, productiviteit als in gevoel van welzijn.

4 domeinen.

Alle 34 talent thema’s van StrengthsFinder zijn onderverdeeld in 4 domeinen. Uitvoerend, Beïnvloedend, RelatieBouwend en StrategischDenken.

De domeinen dienen als een kader om individuals te helpen om hun sterke bijdragen aan groepen of teams te zien, hoe ze met anderen werken en hoe ze het werk gedaan krijgen. Het doel is hiervan dat iedereen in het team begrijpt dat hij/zij in bepaalde dingen heel goed is en in anderen dingen niet.

De talenten die vallen onder Relatie bouwend zijn;  *Aanmoediging * Aanpassingsvermogen * Empathie * Harmonie * Individualisering * Positivisme * Relatievorming * Saamhorigheid en * Verbondenheid.

3 van de bovenstaande talenthema’s zijn besproken op mijn blogpagina. De volgende die ik nu ga beschrijven is Aanmoediging. Bij mij staat deze op nr. 12 van de 34. Vorige artikel ging over Strategisch Denkende Talenten in een team. Het volgende artikel gaat over Beïnvloedende Talenten in een team.

Aanmoediging.

Mensen die sterk zijn in het talent thema Aanmoediging zien en cultiveren het potentieel in anderen. Ze merken elke kleine vooruitgang op en scheppen daar voldoening in.

Zij zijn geduldig met degene die onervaren is en hulp nodig heeft. Ze willen voldoening halen uit de groei van anderen en brengen toewijding aan menselijke ontwikkeling. Ze krijgen energie en hebben er behoefte aan om in iemand te investeren.

Ze hebben een hekel aan verspilde of niet tot bloei gekomen capaciteiten. De valkuil wil dan ook wel eens zijn dat er tijd verspilt wordt aan mensen die niet ( willen) verbeteren.

Het is als ouders die hun kind leren lopen en elk stapje met veel voldoening volgen. Zo ook de docent of trainer die bij hun pupil de kleinste vooruitgang zien en dat ook aanmoedigen. Deze aanmoediging is belangrijk en plezierig voor degene die het krijgt en het geeft voldoening voor de gever. Ook zo’n talent waarbij het voor de gever zo vanzelfsprekend is alsof iedereen dat doet en kan. Het is echt niet zo vanzelfsprekend . Niet iedereen heeft dat talent.

Ben jij benieuwd hoe jouw talenten goed tot z’n recht komen in een team, meld je dan aan voor een individuele sessie. Ervaar wat het voor jou betekent als je bewust bent van jouw talenten en je elke dag kunt gaan doen waar je echt goed in bent!

 

 

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht