Plezier in je werk?

1 mei 2020

Het is niet zo vanzelfsprekend dat je werk hebt waar je altijd met plezier naar toe gaat. Soms ben je de uitdaging kwijt en doe je veel op routine.

Of het tegenovergestelde; ervaar je hoge eisen en ga je over je grenzen heen.

Het is zonde als je het gevoel hebt dat je niet genoeg plezier beleeft aan je werk of dat je talenten niet goed uit de verf komen.

“all over the world” — “veel mensen niet gelukkig in werk

Uit onderzoeken “all over the world”   van onderzoeksbureau Gallup  komt naar voren dat een  hoog percentage mensen werk doet waar ze niet gelukkig van worden. Het kan best zijn dat je door omstandigheden genoopt bent tijdelijk werk te doen wat niet helemaal bij je past en dan nog zeg ik ; blijf zoeken naar iets wat wel bij je past. Dat kan best enige tijd duren, maar het is ongelooflijk zonde als je je daar bij neer legt.

 Er zit zoveel potentieel in ieder mens. Ieder mens heeft prachtige kwaliteiten/talenten. Niemand is hetzelfde. Die talenten moeten wel eerst ontdekt worden en dan kan je ze toepassen.

Alles gaat stap voor stap. Ik neem aan dat we het daar wel met elkaar over eens kunnen zijn.

Als wandelcoach op pad

Als wandelcoach ga ik dan ook vaak op pad met mensen die een vraag hebben die werk gerelateerd is. Soms zijn ze bang voor ontslag of zijn ze zelf op zoek naar iets anders maar durven ze nog niet goed. Soms twijfelen ze of het werk wat ze doen wel écht bij ze past en of ze dat nog wel 20 jaar zo willen doen.

Als ik  na een intake gesprek duidelijk heb waar iemand mee worstelt, ga ik via een stappenplan resultaat gericht te werk. We gaan naar buiten natuurlijk. De natuur in.

De natuur in.

Want waar kun je nu beter de eerste stappen zetten om je wensen te realiseren dan in de natuur. De zon en wind op je gezicht, genietend van het gezang van de vogels en alle mooie kleuren en vormen die de natuur  er gratis en voor niks  bij levert. Metaforen en voorbeelden in overvloed. Het maakt dat je letterlijk en figuurlijk in beweging komt op een heerlijke manier. Ontspannend, praktisch en toch resultaatgericht.

Talenten ontdekken en fantasie prikkelen

We gaan ontdekken wat je al in huis hebt aan talenten en hoe je dat toepast in je werkende en privé leven.

Door je fantasie te prikkelen gaan we een stukje in de toekomst kijken welke wensen je daadwerkelijk hebt.

Daarnaast zullen de gesprekken ook draaien om zaken waar het werkelijk om draait in werk en leven en hoe belangrijk we ons zelf vinden in het grote geheel.

Zelfvertrouwen en zelfcompassie om een gelukkiger mens te worden.

Uiteindelijk zul je beter zicht op jezelf en op anderen krijgen, waardoor je zelfvertrouwen en zelfcompassie een enorme boost krijgen. Je gaat door een andere bril naar jezelf en naar anderen kijken.

Daardoor ben je goed in staat om in alle situaties een goed antwoord te vinden op je vragen. Dan kan je met overtuiging stappen zetten om je wensen te realiseren.

Als je floreert in je werk en alle talenten van jou tot z’n recht komen, dan zul je daar privé zeker heel veel plezier van hebben en word je absoluut een gelukkiger mens zijn.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht