Komende 10 jaar “Wandelend Coachen”

6 januari 2020

Héérlijk, alleen al van het idee word ik enthousiast. “Wandelend Coachen”. Nu ga ik het élke dag in praktijk brengen. 2020 voelt als een nieuwe start van een komend decennium. Het voelt niet alleen zo, het is ook zo. Voor mij een duidelijke reden om vanaf begin januari mezelf neer te zetten als Wandelcoach Wilko.

Natuurlijke interesse

15 jaar lang heb ik mij op verschillende manieren bezig gehouden met de mens achter de mens. De rode draad was telkens weer de intrinsieke interesse voor de gedragingen, bewust en onbewust, van de mens in welke hoedanigheid dan ook. Het is een natuurlijke interesse die ik ook niet kan negeren. Sterker nog, ik krijg er veel energie van.

De laatste 5 jaar heb ik mij gericht op de sterke punten ontdekken van mensen en teams. Dit onderdeel van de positieve psychologie trekt altijd weer mijn aandacht. Hier blijf ik mee doorgaan onder de naam “Het Goossens Consultancy”

De Basis

Als gecertificeerde StrengthsCoach, Kernkwadrant-Trainer en ADR geregistreerd mediator heb ik mij ingezet om teams nóg beter te maken en individuals te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Telkens was het ontdekken van talenten, die je van nature hebt meegekregen, de basis.

Spanningsboog

Ik kwam er al snel achter dat, bij zowel teambegeleiding als persoonlijke begeleiding, het een pré was als je de mogelijkheid had om naar buiten te gaan, tussen de sessies door. Heel begrijpelijk want de spanningsboog is maar kort ( 45 minuten).

Nu heb ik het voordeel dat ik de beschikking heb over een karakteristiek pand in het buitengebied van het Nationaal landschap te Winterswijk. Van daar uit kan ik snel het geweldige cultuurlandschap in struinen. We maken daar dan ook veelvuldig gebruik van.

Dagelijks wandelen…..

Het dagelijks wandelen was voor mij altijd al een vanzelfsprekendheid. Ik weet niet anders. Ik voel het als een gemis als ik niet dagelijks kan wandelen. Weer of geen weer, het weer is geen issue. Het in de natuur zijn, mijn gedachten ordenen, filosoferend, lichaamsbeweging. Alles zit in een wandeling.

Januari 2020

Vanaf januari 2020 ga ik mij helemaal toeleggen op het Wandelend Coachen. Ik heb de ervaring van 40 jaar werken in de dienstverlening, eigen bedrijf en de overheid. Advisering, coaching liep als een rode draad door alle werkzaamheden. De talenten waarmee ik van nature in de wieg ben gelegd zijn uitermate geschikt om als coach in te zetten.

Resultaatgericht werken

Resultaatgericht werken blijft voor mij belangrijk. Ik wil graag dat de coachee er écht wat aan heeft. Geld, aanzien of macht is voor mij nooit een drijfveer geweest om wat voor werk dan ook te doen. Een mens voort helpen is voor mij vele malen dankbaarder dan bovenstaande.

Resultaatgericht betekent ook dat jezelf stappen moet zetten om verandering in gang te zetten. Die stappen zetten is gaat in de natuur zoveel gemakkelijker dan waar dan ook . Dat is het begin. Naast het gegeven dat wandelen in de natuur verheldering en ontspanning brengt , beklijft het coachen in de natuur veel beter dan bijvoorbeeld tussen de glazen wanden van een kantoor.

Conflict Coaching

Met beide voeten op de grond

Wandelend Coachen is absoluut niet zweverig. Het tegenovergestelde zelfs, durf ik te stellen. Ik sta stevig met beide voeten op de grond. Mijn talent Empathie is zeer goed ontwikkeld en durf dan ook veelvuldig op mijn gevoel te vertrouwen. Met de beste, bewezen instrumenten gaan we samen de natuur in. De natuur zal ons onderweg alles aanreiken wat we nodig hebben voor een goed gesprek.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht