Hoogsensitieve Mannen – Een nieuw platform

14 juni 2021

Hoogsensitiviteit is een begrip dat inmiddels wel gevestigd is, en wordt door psychologen vaak wel algemeen erkend als temperament. Onder vrouwen is er al veel expertise en gaat het balletje al goed rollen. Bij de mannen daarentegen is er nog veel schroom. Ook weten veel mannen niet dat ze beschikken over deze eigenschap en ervaren dan ook vaak alléén de nadelen.

Dat was de belangrijkste motivatie voor ons om een nieuw platform op te richten: Hoogsensitieve Mannen. Een plek speciaal vóór en dóór hoogsensitieve mannen. http://www.hoogsensitievemannen.nl

Visie

Onze visie is dat we hoogsensitieve mannen willen helpen zichzelf te accepteren en goed voor zichzelf te zorgen. Daarnaast dragen we uit dat de hoogsensitieve man een belangrijke rol speelt in het ter discussie stellen van traditionele mannelijke normen, waarden en gedrag. We willen het taboe doorbreken dat de man niet gevoelig en emotioneel mag zijn. We willen een ander beeld geven van het begrip mannelijkheid, met ook ruimte voor sensitiviteit.

In het bewust maken van persoonlijk ontwikkeling en in bredere zin bewustwording in de maatschappij,  ligt een schone taak voor ons. Daar willen we graag tijd en energie in steken want dat vinden we leuk en we krijgen daar een hoop energie van.

Wat kun je op het Platform doen?

Op dit moment zijn er een aantal tools die je kunt gebruiken. Als eerste is er de Hoogsensitiviteitstest, een afgeleide van de test van Elaine Aron, zoals die wel op meerdere websites te vinden is. Vervolgens hebben we een mannencirkel opgericht, die eenmaal per maand bijeenkomt en waar mannen hun ervaringen kunnen uitwisselen. Er is er een pagina met boekentips, waar je dé meest waardevolle boeken voor hoogsensitieve mannen vindt. Erg handig zijn de veel gestelde vragen, waar de meest voorkomende vragen over mannen en hoogsensitiviteit beantwoord worden. Tot slot bieden we als tool een online verkenningsgesprek, om kort de diepte in te gaan en meer te kijken naar de persoonlijke situatie.  De tools die we aanbieden zijn allemaal gratis, we zijn dit platform gestart om andere mannen te helpen.

Wie zitten er achter het platform?

We zijn Wilko en Arnold,  twee hoogsensitieve mannen die de handen ineen hebben geslagen om dit platform te starten. We werken beiden als coach en zien en horen om ons heen dat mannen worstelen met het idee van hoogsensitiviteit en hoe daar mee om te gaan. Het is onderbelicht en dat willen we meer voor het voetlicht brengen.  We zijn geïnspireerd door het boek van Tom Falkenstein – Hoogsensitieve Mannen –  die in het boek vele zaken bespreek en benoemd waar specifiek mannen tegenaan lopen. Want naast dat hoogsensitiviteit echt een mooie eigenschap is, ondervinden mannen er vaak hinder van.

Wilko (links) en Arnold (rechts)

In ontwikkeling

Het platform is in blijvende ontwikkeling. We zijn veel kennis en tips aan het opbouwen in het blog, die waardevol is als kennisbank.  We hebben daarnaast andere ideeën waar we aan werken. Heb jij ideeën die je terug zou willen zien op het platform, mail ze naar info@hoogsensitievemannen.nl


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht