Het kernkwadrant is een prachtig hulpmiddel, maar de feedback van een gecertificeerd trainer is het belangrijkste.

19 december 2018

Certified Core Quadrant Trainer.

Sinds 2018 ben ik gecertificeerd als Certified Core Quadrant Trainer.  Door deel te nemen aan het driedaagse certificeringstraject “integraal werken met en vanuit Kernkwadranten” ben ik nu geautoriseerd om Kernkwadranten professioneel toe te passen.  Dit traject werd begeleid door de bedenker van de Kernkwadranten, Daniel Ofman. Van hem kreeg ik dan ook het certificaat uitgereikt.

Wie is Daniel D. Ofman?

Daniel Ofman is de bedenker van het Kernkwadrant.  Ruim 25 jaar geleden verscheen het eerste boek over kernkwaliteiten en het kernkwadrant. (Bezieling en Kwaliteit in Organisaties). Later verschenen er meerdere boeken en aanverwante zaken van zijn hand. Miljoenen Nederlanders die het concept kennen. Ik heb ook in mijn leven verschillende keren kennis gemaakt met het kwadrant. Tot op de dag van vandaag zet hij zich in om professionals de achterliggende en onderliggende principes bij te brengen in binnen en buitenland.

Waarom certificering?

Het concept van het kernkwadrant is bedrieglijk eenvoudig. Zoals ook bij vele andere methodes is de feedback van de Certified C Q Trainer onmisbaar. “Als je de kernkwaliteiten en het kernkwadrant te oppervlakkig gebruikt krijg je onzinnige adviezen en onwaarheden die vervolgens averechts werken. Kernkwaliteiten ontdekken dient bij te dragen tot productiviteit, effectiviteit, blijheid en dankbaarheid”. ( woorden van D. Ofman)

Ik heb het 3 daagse certificering traject met veel plezier gevolgd en waar het echt om gaat is mij helder en duidelijk geworden. Ik zou het prachtige hulpmiddel niet graag gebruiken zonder deze verdiepingsslag.

Je bent goed zoals je bent.

Ik als Strengths Coach, Mediator en nu ook Kern KwadrantTrainer, help dagelijks  mensen om hun sterke punten te ontdekken. Tegenwoordig doe ik dat wandelend als gecertificeerd Wandelcoach in de buitenlucht. Deze methodes sluiten  naadloos op elkaar aan en zijn zeer aanvullend. Ik ga uit van de basis; je bent goed zoals je bent en je mag nog “meer” worden van wie je al bent.

Vertrouwen en energie.

Als je elke dag kan doen waar je echt goed in bent dan geeft dat vertrouwen en energie. Dáár wordt je gelukkig van.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht