Gefascineerd door de toekomst!

26 februari 2018

Vooruitblikken, voorspellingen en prognoses. Ik ben altijd gefascineerd door de toekomst.  Wat zal het brengen.

In deze reeks van omschrijvingen van de 34 talenten thema’s van StrengthFinder (SF) op mijn blog van mijn nieuwe website, ga ik dieper in het talent TOEKOMSTGERICHTHEID en geef er een persoonlijke noot aan. Het staat op nr. 3 van mijn top 5 dominante talenten van SF.

Mensen die sterk zijn in het thema Toekomstgerichtheid putten inspiratie uit de toekomst en wat kan komen. Ze inspireren anderen met hun visie van de toekomst

Voorzien en bedenken wat de toekomst zal brengen….

Voorzien en bedenken wat de toekomst zal brengen, in alle nuchterheid overigens, is iets waarmee ik behept ben. Niet dat ik naar science fictions kijk, helemaal niet zelfs. Maar wel overdreven geïnteresseerd in waar de wereld en de mensheid op korte termijn en lange termijn naar toegaat.  Ik kijk graag naar de programma’s op tv die gaan over de toekomst. Ik merk, als ik gestoord wordt tijdens zo’n uitzending ( b.v. The mind of the Universe van DWDD) ik kriebelig wordt en zet dan de volumeknop nog harder :) Ik besef mij dan opeens dat mijn talent toekomstgerichtheid gevoed wordt. Daar krijg ik heel veel energie van. Dat is het gevolg van de bewustwording van je talenten. Het gaat als vanzelf. Gefascineerd luisteren en kijken wat wetenschappers van over de gehele wereld te vertellen hebben over de toekomst. Kijken naar schilderijen met surrealistische invloeden. Er is dus blijkbaar veel behoefte bij mij aan de gelegenheid om over de toekomst te sparren en te mijmeren.

Uiteindelijk met de bedoeling om het in je voordeel te laten werken!

Tegelijkertijd weet ik dat we niet in de toekomst leven en moeten we het in het “nu” doen met hetgeen wat we weten. Maar fijn vind ik dat niet, neerleggen bij de huidige toestand. Een dikke valkuil is dan ook, als je teveel in dit talent doorschiet, dat je een dromer wordt. Gelukkig is er de volume-knop nog altijd om dat zelf bij te regelen. Dat kan alleen als je bewust bent van je talent. Dan snap je ook waarom je doet wat je doet en waarom je ergens overdreven geïnteresseerd bent.Uiteindelijk met de bedoeling om het in je voordeel te laten werken .

Inspiratie komt van dromen!

Een mooie metafoor bij toekomstgerichte mensen vind ik ; Visionair. Prachtig woord.  Inspiratie komt van dromen, daar hou ik van. Soms ben ik zo druk met morgen dat ik niet klaar ben voor vandaag.  Een mooi Thema contrast met het talent aanpassingsvermogen; die zegt “ik ben zo druk met vandaag dat ik niet klaar ben voor morgen. Mooi he.

Het volgende blog artikel zal gaan over relatievorming ( nr. 4)

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht