Een collega Strengths Coach met LEF.

7 mei 2018

Een blog of een vlog maken gaat nog wel, maar een Facebook live sessie maken van 60 minuten, dat is pas lef hebben. We proberen allemaal, als Gallup Certified Strengths Coaches, op onze manier de StrengthsFinder methode van Gallup in Nederland nog meer bekend te maken. Dat doen we door er dagelijks mee te werken, aktief op social media te  zijn of wat voor manier dan ook .

Gecertificeerde Strengths Coaches zijn geen concurrenten!

Het mooie van StrengthsFinder Coaches is dat, hoewel iedereen zelfstandig en genoeg zakelijk onderlegd is, ze geen concurrenten zijn. Een van de boodschappen van Gallup StrengthsFinder is ook dat iedereen uniek is niemand dezelfde talenten heeft. Dus iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten en je kan daardoor juist gebruik van elkaar maken. Je kan daardoor ook zoveel van elkaar leren en of samenwerken. Geïnteresseerden kunnen kiezen bij welke coach ze zich het beste voelen en dat is een groot goed.

Hieronder zal ik dadelijk de naam van de SF collega en de link naar haar FB-live vermelden.

StrengthsFinder komt oorspronkelijk uit Amerika en is al meer dan 30 jaar een bekende bewezen methode in grote Amerikaanse bedrijven. Het heeft zich langzaam maar zeker over de gehele wereld verspreid. Bijna 20 miljoen mensen werken met deze methode of zijn allerminst bekend met het ontdekken van zijn of haar top 5 talenten. Dit is nu zo’n ding dat vanuit Amerika, jaren later, over komt waaien naar Nederland EN OOK BLIJFT! in tegenstelling tot veel zaken die weer verdwijnen. De methode, om je sterke punten te ontdekken, wordt sinds een aantal jaren in Nederland sterk gewaardeerd, zowel door de particulier als het zakelijk bedrijfsleven.

Er zijn verschillende manieren om je talenten, die je hebt ontdekt middels StrengthsFinder, te begrijpen, te omarmen en vervolgens dagelijks in te zetten in je werkzame leven/ privéleven en daar veel profijt van te hebben.

Door een Facebook live sessie kun je op een prettige manier leren. Je ziet live het vraag en antwoord spel van de coach en de uitgenodigde gast . De uitgenodigde gast is iemand die zijn of haar talenten dagelijks inzet in haar werk en/of priveleven. Zij geeft met voorbeelden aan hoe ze dat doet en wat het met haar en haar omgeving doet. Op deze manier krijg je voorbeelden aangereikt waarbij je heel snel situaties herkent en daardoor nog beter gaat begrijpen wat het kennen van je talenten je kan opleveren.

Kijkers hou je niet voor de gek!

Het verschil van een geschreven artikel of een FB live sessie is dat je bij een live sessie geen dingen kunt verzinnen of aanpassen zoals je dat bijvoorbeeld bij een blog of een vlog maken wel kan.(Overigens moet dat niet de bedoeling zijn). Je ziet bij de live beelden meteen of iemand incongruent is of niet. Het is echt. Kijkers hou je niet voor de gek. In deze sessie is de gecertificeerde Strengths Coach nog een enkele keer wat zoekende naar de juiste vragen.  Dit is overigens haar tweede live sessie. Petje af! De gastspreekster weet uitstekend de antwoorden te vinden op de vragen die worden gesteld. Ik zie graag nog meer fb live sessies tegemoet.

Kijk naar Mariella Serra Facebook live met Antonella Pagliaro en leer!

( Het plaatsen van dit interview is met toestemming van Mariella Serra. www.serracoaching.com )

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht