Diepe zelfkennis stelt je in staat om met beide benen op de grond te staan en tegelijkertijd je vleugels uit te slaan.

6 oktober 2020

Jezelf beter leren kennen is niet alleen leuk en leerzaam om te doen, het geeft je vertrouwen om op verschillende vlakken stappen te durven zetten.

Tegelijkertijd heb je een goede basis waar je altijd op terug kan vallen, met de beentjes op de grond, mocht het even niet lukken.

“Jezelf leren kennen” is een machtig mooi pad om te bewandelen, die wel een leven lang kan duren.

Niet iedereen heeft een prachtige onbezorgde jeugd gehad waardoor hij of zij veel zelfvertrouwen heb kunnen opbouwen en daarmee een goede basis voor de toekomst heeft gelegd.

Al zou je een goede basis in de jeugd hebben gehad, dan nóg is het onmisbaar om jezelf goed te leren kennen. Er zijn van allerlei factoren die je op je pad krijgt waardoor je uit je balans wordt gebracht. Dat is nu eenmaal het leven. Diepe zelfkennis is een sterk onderdeel in je leven waarmee jezelf in staat stelt, om als je uit balans wordt gebracht, weer snel te herstellen.

Waar zou je dat ” leren kennen van jezelf” dan het allerbeste kunnen doen? Precies, daar waar we zelf onderdeel van zijn. De natuur. Wij zijn een onderdeel van de natuur, niet meer en niet minder. De natuur helpt ons in het zoeken naar antwoorden én die zelfkennis.

Het is nooit te laat om te beginnen en je bent nooit te oud om te leren, volgens mij :)


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht