Bloggen voor ondernemers, is dat wel iets voor mij?

23 juni 2018

Bloggen is dat wel iets voor mij, met mijn 56 jaar. Dat is toch meer voor jongeren, dacht ik. Ik liet het kleine stemmetje in mijn hoofd natuurlijk weer mee-mauwen en toch heb ik hem snel de mond gesnoerd. “Maar natuurlijk kan ik bloggen, bloggen kan toch iedereen” Of toch niet? Twijfel alom.

Nieuwe website

Ik heb in januari de website van mijn bedrijf Het Goossens Consultancy laten vernieuwen. Dat was nodig. Ik wou graag de mogelijkheid voor een nieuwsbrief of een blog. Oké, blog in laten stellen, maar ja, dan moet er ook wat gebeuren. En ook regelmatig. Dus ben ik maar voorzichtig begonnen.
Een klein stukkie geschreven op mijn blog op de website, zo uit de losse pols. Maar is dat wat mensen willen lezen? Wat willen mensen lezen?

Ik weet het niet.

Allerlei vragen poppen op. Niet zeuren, hup, ogen dicht, en doorlinken die hap naar FB, LinkedIn en Google. Wat kan er mis gaan?
Oei, nu staat het online. Shit …zie ik nog een taalfoutje. Snel corrigeren. Maar dan op alle 4 natuurlijk.

Zijn mijn titels wel aantrekkelijk?

Na een aantal artikelen begin ik toch een beetje te krabben waar het niet jeukt, achter de oren namelijk. Mijn ideeën raken op, zijn mijn titels wel aantrekkelijk, hoeveel woorden moet ik eigenlijk gebruiken enz. enz.
Toen kwam er als geroepen een artikel voorbij van Jantien Klein Ikink op LinkedIn. Bloggen voor ondernemers. Dat sprak mij wel aan. Ik volg Jantien al een tijdje en ik vind dat ze goed is in wat ze doet en ze is bijzonder ondernemend.

Jantien Klein Ikink, ervaren blogger

In een kleine setting van 8 personen, ondernemers uit het oosten van het land, hebben we in een gemoedelijk café een goede workshop gevolgd. Eerst een beetje onwennig maar door de ontspannen sfeer werd al snel duidelijk dat we met een ervaren blogger van doen hadden. We hebben veel zaken besproken waar eigenlijk iedereen tegen aan loopt als je begint te bloggen.
Na een informatieve avond, waar ik ook nog eens echte blogtalenten heb ontmoet, liep ik met een voldaan gevoel het cafe uit en hoefde niet eens af te rekenen. Ik ben bewust geworden van zaken op het gebied van bloggen waar ik geen weet van had. Nu heb ik handvaten genoeg om weer met frisse moed aan een volgend artikel te beginnen.

De workshop is een aanrader voor iedereen, maar vooral voor ondernemers die willen bloggen en dan natuurlijk bij Jantien.


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht