Bent u ook gefascineerd door het leerproces?

Doe elke dag waar je goed in bent met behulp van Strengths Coach Wilko Houwers
7 maart 2018

Grote kans dat u ook het talent leergierigheid in uw top 10 heeft staan. Ik kan niet zo goed met betweters en mensen die denken alles al te weten.  Typisch één van de waarden die mensen met het talent “leergierigheid” bezitten. Want juist mensen met leergierigheid willen voortdurend leren en zichzelf verbeteren. Ze worden met name gefascineerd door het leerproces, meer dan door het resultaat ervan. Bij mij staat deze op nr.7 van de top 10 van StrengthsFinder. En het klopt!

Dit is nr. 7 van de reeks artikelen die ik schrijf op mijn blog over de sterke punten van StrengthsFinder met een persoonlijke noot.

Een talent thema is ALTIJD positief.

Goed om te weten dat elk talent thema positief is en past bij diegene zoals hij/zij het uit het resultaat van de StrengthsFinder test te zien krijgt. Het ene thema heeft misschien een iets sexyer klank dan de ander, echter is de naam van het talent thema geen sticker en echt belangrijk om het talent goed te begrijpen. Dit begrijpen doe je middels een sessie en de feedback van een gecertificeerde strengths coach.

Niet persé expert of respect.

Ik ben altijd geïnteresseerd om iets nieuws te leren. Nieuwe dingen leren en ervaren. Ik wil meer weten van dingen die mij interesseren.  Ik krijg energie/ heb behoefte aan informatie en ervaringen.  Leergierigheid houdt voor mij niet persé in dat ik expert wil worden op het onderwerp, of het respect wil verwerven dat met b.v. een  kwalificatie is verbonden is.

Het resultaat van dit leren is minder belangrijk dan “de weg naar de kennis”

Hoe ging dat bij mij…..

Als ik naar mijzelf kijk dan klopt dat zeker. Ik heb 10 jaar geleden de opleiding Toegepaste Psychologie gevolgd door 1 dag per week in Utrecht colleges bij te wonen en voor de rest zelfstudie. Na 2 jaar moest ik een keuze maken voor een richting, waar ik geen interesse in had. Dat was voor mij het moment om te stoppen. Ik zag voor mij geen meerwaarde in het afronden vande studie zoals hierboven staat beschreven. Het gaat mij om de kennis. Dat was voor mij voldoende. Vervolgens heb ik toen de opleiding tot Mediator afgerond. In deze studie kwam mijn opleiding TP en juridische kennis opgedaan bij het ministerie van Landbouw en Visserij,  weer mooi bij elkaar omdat juridische en psychologische kennis een groot onderdeel is van mediation . Ik blijf enorme interesse houden in de psyche van de mens ( en dier) en alles wat daar mee samenhangt. Er kwamen bij mij wel vraagtekens, naarmate ik meer informatie tot mij nam, over de wetenschap in het algemeen, maar specifiek op het gebied van de psychologie. Dat heeft weer geleidt tot de cursus/basisopleiding Filosofie in Praktijk bij het ISVW ( Internationale school voor wijsbegeerte).

Filosofie is Kritisch Denken!

Filosofie is Kritisch Denken! Ook hier vind ik het niet belangrijk dat ik daarvoor een certificaat/diploma krijg. Het gaat mij om de kennis.  Uiteraard geldt dit voor mij persoonlijk.  Als je student bent is het natuurlijk van belang om diploma’s te kunnen tonen. De maatschappij vraagt nou eenmaal om diploma’s .

Het volgende artikel gaat over mijn nr.8 Intellect. Alle artikelen zijn te lezen op mijn blog, LinkedIn of FB.

 


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht