Be good to yourself, nobody else does!

16 juli 2020

Een mooi songtitel zou je zeggen. Is het ook. Geschreven door de Amerikaanse band Journey. Gisteren zat ik in de auto op weg naar werk en hoorde dit nummer. Schitterend. Er is veel mooie muziek op de wereld maar deze doet wat extra’s met me, ook omdat ik ze live heb gezien in NY.

Niet té zacht zetten is mijn advies als je het nummer gaat luisteren.

Wandelend Coachen

Ik was onderweg in de auto om een gesprek te hebben met iemand. Dit gesprek doe ik wandelend. Wandelend Coachen noem ik het.  Voor het gemak noem ik deze iemand, mevrouw, C.A.

We hadden afgesproken op een plek die voor ons beide goed was. Nadat we al wandelend in een mooi gebied tot een bepaalde rust waren gekomen kwamen we al snel tot diepgaande gesprekken. In alle vertrouwelijkheid.

Het gaat nog nét..

C.A . gaf aan dat er op alle  gebieden veel zorgen en druk op haar schouders rusten.  Het liep allemaal nog maar nét goed. Ze hoopte dat ze de vakantie zou halen. Dan zou ze drie weken rust hebben en “dan zal het wel beter gaan” zei ze. “Wat denk je zelf?” Was mijn opmerking/vraag. Het was wel een behoorlijk rechtstreekse vraag, vond ik achteraf, maar raakte precies de roos. Ik laat me graag door mijn intuïtie leiden, vertrouw er op en zo vraag ik dan ook. Super om te doen.

Ratrace

Heel vaak, als we het druk, druk, druk hebben, overleven we van vakantie naar vakantie. We denken dan dat we de rust krijgen die we nodig hebben. En dat dat ook voldoende is. Na de vakantie, als het vakantiegevoel een beetje is weggeëbd, en dat gaat snel kan ik je vertellen, zit je weer in dezelfde ratrace als voor de vakantie. Hoe lang hou je dat vol?

Be good to yourself, nobody else does.

C.A beaamde het gevoel en vond dat ze er direct wat aan moest gaan doen. Ze wil niet wéér tegen een burn-out aan lopen. Be good to yourself, nobody else does.

Het wandelen in de natuur heeft haar direct goed gedaan. De ontstressende werking van in de natuur zijn begint namelijk al binnen 5 minuten. Krijg je er gratis bij. Als we zo samen door het bos kuieren en ik je vragen stel zodat we een goed gesprek hebben, krijgt je beter zicht op je hindernissen. Het wordt weer wat helderder. Je ziet door de bomen het bos weer.

Ken jezelf & zelfcompassie

Een van de dingen die ik vaak als wandelcoach zie dat mensen niet goed voor zichzelf zorgen, zowel fysiek als mentaal. Tijdens een reeks wandelingen gaan we daar dieper op in. Naast het goed leren kennen van jezelf is zelfcompassie erg belangrijk. Je bent oké zoals je bent.

Zorg goed voor jezelf want niemand anders doet dat voor jou. Doe jij dat wél?

www.ontdekmijnsterkepunten.nl


Deel dit bericht

< Terug naar het overzicht